800 г курячої грудки без шкіри і кісток, 2 ст. ложки оливкової олії, 100 мл білого вина, 4 ст. ложки діжонської гірчиці,100 г вершків, 1 ч. ложка борошна, сіль, перець.

Розігріти чавунну пательню без ручки і на середньому вогні обсмажити курку на оливковій олії, посолити і поперчити. Духовку розігріти до 180°С. Підсмажену до золотистої скоринки з одного боку курку перевернути і поставити у духовку на 40 хв. у цій же пательні.

Готову курку перекласти на тарілку і прикрити фольгою. Поставити ту ж пательню на середній вогонь. Влити вино і довести до кипіння, варити хвилину. Перемішати лопаткою, додати гірчицю. Змішати вершки і борошно, вилити у винно-гірчичний соус. Довести до кипіння і варити 30 секунд, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Трохи посолити і полити соусом курку.

Погода

Веселим олівцем

Кар15062021

— Ну, з’їли яблука — нехай, а змія-то навіщо?— Спокусив аспід клятий…

Малюнок Миколи ЛЕВКОВСЬКОГО.

Брати наші менші

Брати 29092017

«А це — моя молода команда».

Фото Оксани ЖОВАНИК. м. Житомир.

Лінки