До справжнього весняного тепла ще далеко. На полях і в лісах лежить сніг. А відтак цієї морозної пори більшість диких тварин потребують додаткового підгодовування — без нього їм не вижити.

Тож мисливці в цю пору не байдикують. Ні, вони не йдуть в ліс із рушницями, бо сезон полювання вже закрито. Натомість влаштовують «благодійні обіди», аби вберегти від голоду «братів наших менших».

Головний об’єкт підгодівлі — зайці. Між іншим, зимове «меню» для них розробляється та готується… за півроку наперед! «Минулого літа ми з колегами заготували для зайчиків ось такі вінички з вівса, — показує досвідчений мисливець із селища Іванополя, пенсіонер Віталій Сінько. — Робити їх нескладно. Позривали джмути вівса, зв’язали у вигляді віничків. Підсушили їх за літо в тіні, щоби Сонце не випалило корисні вітаміни. А в морозну сніжну пору «сервіруємо стіл» для зайців».

Разом з іншими колегами­мисливцями Віталій Іванович кожної зими (і тепер — теж) розставляє сухі віники з вівса у засніжених перелісках навколо села, щоби зайцям було чим поласувати. Кожен мисливець, між іншим, зобов’язаний заготовити 50 таких віничків. «Прив’язуємо віник до палиці, міцно закріплюємо. Ось так! — чоловік із силою вганяє палицю у вкриту снігом землю. — Тепер вітер вже не звалить цю їжу. А заєць прийде, посмакує — і до тепла ситий буде!».

Погода

Веселим олівцем

Кар19102018

— Вам пакет з ручками чи без?— Якщо можна, то з ніжками — щоб поруч ішов…

Малюнок Миколи ЛЕВКОВСЬКОГО.

Фотоетюд

Лінки