1 свіжий короп; 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка оливкової олії, 0,5 ст. ложки приправи для риби, 3 зубчики часнику; панірувальні сухарі, оливкова олія.

Коропа очистити, випатрати, відрізати голову, розрізати тушку на 3 частини.

Часник подрібнити і змішати з соєвим соусом, олією та приправою. Втерти суміш у шматки коропа і залишити на 1­1,5 год., кілька разів перевернувши.

Духовку розігріти до 200°С. Зі шматків коропа зчистити часник і рясно обваляти кожен шматочок у панірувальних сухарях. Форму для запікання змастити оливковою олією, присипати сухарями. Викласти коропа, скропити олією. Готувати 25 хв. — до утворення скоринки. Можна обсмажити в олії на сковороді.

Погода

Веселим олівцем

Кар04022020

— А ти не за гроші працюй, а для душі! — Так душа теж грошей хоче…

Малюнок Миколи ЛЕВКОВСЬКОГО.

Брати наші менші

Брати наші менші

Романс для «Джульєтти».

Фото Наталії СУВОРОВОЇ (м. Житомир).

Лінки