Як показали дослідження, цей напій істотно знижує ризик ранньої смерті від інфаркту, інсульту або раку.

Учені з Китаю опублікували результати десятирічного дослідження, у ході якого спостерігали за станом здоров’я понад 100 тисяч жителів 15 провінцій у різних частинах країни.

Добровольці були поділені на дві групи: ті, хто п’є зелений чай більше трьох разів на тиждень, і ті, хто робить це рідше або взагалі не вживає цей напій. Як виявилося, зелений чай істотно знижує ризик ранньої смерті. Вчені підрахували, що у його любителів на 20% нижчий ризик смерті від інсульту, на 22% — від серцево-судинних захворювань, і на 15% рідше вони вмирають через інші недуги, зокрема рак.

Виявляється, у зеленому чаї міститься велика кількість поліфенолів, які захищають клітини від ушкоджень, борються із запаленнями тощо. Чорний чай теж приносить певну користь, але більша частина поліфенолів у ньому руйнуються у процесі ферментації. Вчені вважають, що важливу роль відіграє «накопичувальний ефект»: чим частіше людина п’є зелений чай упродовж життя, тим більше користі для себе вона отримує.

Брати наші менші

Брати03112017

Котику-­братику, поділися обідом!

Фото Людмили Лобачової. м. Житомир.

Лінки