0,5 склянки сухої квасолі, 50 мл води (в тісто), 120 г борошна, сіль — до смаку, 1 ріпчаста цибулина, 2 морквини, 1 болгарський перець, 200 г заморожених грибів, олія, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 велика картоплина, зелень кропу.

Квасолю залити водою на кілька годин, можна на ніч. Воду змінити і зварити. Приготувати з неї пюре, додати воду, сіль, борошно і замісити тісто. Накрити і залишити на 20­-30 хв.

Гриби зварити, охолодити і нарізати на невеликі шматочки. Цибулю нарізати не дуже дрібно, моркву — кружальцями, болгарський перець дрібно нарізати. У сковороду налити трохи олії, додати цибулю і злегка обсмажити. Додати овочі, гриби, соєвий соус та обсмажувати 5 хв. Картоплю очистити і нарізати на невеликі шматочки. 1,5 літра води довести до кипіння, додати обсмажені овочі, гриби, картоплю, сіль і варити до готовності картоплі. З квасолевого тіста сформувати ковбаску, нарізати на шматочки. Галушки додати в суп і варити 4­5 хв., поки галушки не спливуть. Готовий суп перед подачею посипати подрібненою зеленню.

 

Брати наші менші

Брати наші менші

Романс для «Джульєтти».

Фото Наталії СУВОРОВОЇ (м. Житомир).

Лінки