1 кг картоплі, 200 г бринзи, 100 г твердого сиру, 1 яйце, сіль і чабер — до смаку, 1 ріпчаста цибулина, олія.

Для панірування: 2 яйця, сіль, 3­4 ст. ложки кукурудзяного борошна або панірувальних сухарів (з білого хліба).

Бринзу і твердий сир натерти на грубій тертці. Зварити картоплю «в мундирі». Охолодити в холодній воді відразу після варіння. Потім очистити від шкірки, натерти на грубій тертці в глибоку миску. У картоплю додати сире яйце, натерті сири, чабер, сіль і подрібнену цибулю. З картопляної маси сформувати котлетки і поставити їх у холодильник на 20 хв. Потім швидко обваляти у паніруванні (змішати усі інгредієнти) та обсмажити з двох боків на розігрітій олії до золотистої скоринки (олії має бути на рівні половини котлетки). Подавати теплими.

 

Брати наші менші

Брати2010

«Щось на вушко розкажу...».

Фото надіслала Надія ШЕВКО (м. Житомир).

Лінки