2 склянки борошна, 1 яйце, 1 склянка цукру (можна менше), 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом, 50 г вершкового масла, 2 ст. ложки сметани — за бажання, 1 ст. ложка олії, кориця — за бажання.

Змішати всі інгредієнти і поставити в холодне місце принаймні на 1 год. Розкачати завтовшки 0,5 см і вирізати печиво формочкою або за шаблоном з цупкого паперу. Викласти на деко, ледь змащене олією. Випікати 5 хв. у гарячій духовці.
Помадка­основа: 3 білки, 2 склянки цукру­пудри, харчові барвники (або сік буряка, моркви, шпинату).

Білки збити на стійку піну, поступово додаючи цукор­-пудру. Довести консистенцію до густини сметани, щоб помадка лилася цівкою (рідка — розтікається, а густа — швидко застигає і нею погано розмальовувати). Густоту регулювати цукром.

У маленьких мисочках змішати білу помадку з харчовими барвниками. Рідкі барвники підливати в помадку, порошки розчинити. Насиченість регулювати кількістю барвника.

Брати наші менші

Брати0611

У черзі за молочком.

Фотоусмішка Валентини ПАРХОМЧУК. с. Фасова Хорошівського району.

Лінки