— Олександре Костянтиновичу, головне, що зараз цікавить читачів найбільше: чи працює фабрика?

— Так. Підприємство поетапно входить у звичний режим роботи. Налагоджується повний цикл виробництва, вже працюють 6 цехів із 7. А незабаром запрацює і сьомий цех, що дасть змогу збільшити виробництво продукції до 300 тонн на добу, а в перспективі ця цифра може сягнути й 500 тонн.

— Що саме зараз випускає фабрика?

— Ми розпочали роботу із тих видів кондитерських виробів, на які не потрібна була етикетка: вафлі й печиво. Тепер вже етикетку для нас виготовили із новим логотипом — ЗАТ «Житомирські ласощі» — й ми розпочали масовий випуск цукерок. Це, насамперед, шоколадні цукерки типу «Ромашка», а також «Іриски». На вафельній основі з’явились нові цукерки «Для внучат» і буквально днями поставили на конвеєр «Панду». До речі, «Пташине молоко» плануємо відновити у традиційній упаковці із натуральних інгредієнтів, як це було 10 років тому. Це ж стосується і «Стріли», її випуск буде також відновлено, бо це — знакова продукція для «Житомирських ласощів». А всього асортиментна лінійка нині вже сягає 37 найменувань.

— Чи всі працівники повернулися на роботу після відомих подій і простоїв?

— Усім працівникам житомирської кондитерської фабрики було запропоновано працевлаштування на  ЗАТ «Житомирські ласощі», але не всі одночасно побажали повернутися на роботу. Тому спочатку було прийнято приблизно 500 чоловік, пізніше — ще 250 і тепер загальна кількість персоналу фабрики становить майже 800 чоловік. Ще приблизно 100 працівників вагаються і не подали заяв про прийом на роботу, але ми сподіваємося, що й вони незабаром повернуться на робочі місця.

— А яка доля закладів фірмової торгівлі: магазинів, кіосків, інших торгових точок?

— До 2010 року це була власність ЗАТ «Житомирські ласощі», потім вона була переоформлена. Але ми плануємо в оперативному порядку відновити мережу фірмової  торгівлі таким чином, щоб у кожному райцентрі області був наш фірмовий магазин. Переконаний, прихильникам «Житомирських ласощів»  довго чекати не доведеться і нова солодка продукція незабаром надійде у кожен райцентр.

— Було багато тривог щодо сплати податків, особливо надходжень до бюджету міста. Яка зараз ситуація?

— Можу чітко зазначити, що надходження до місцевого бюджету будуть зростати і на це є декілька причин. По-перше, щомісяця зростають обсяги виробництва; по-друге, ЗАТ «Житомирські ласощі» як юридична особа вже зареєстроване в Житомирі, а не в Києві, як раніше. Відповідно, тепер усі податки фабрика сплачує  за місцем нової реєстрації, громада міста отримає більші надходження. Але треба розуміти, що зараз ми розпочали виробництво, по суті, з нуля і всі оборотні кошти вкладаємо у відновлення виробничих потужностей, тому великі зарплати і великі податки будуть дещо пізніше.

— Чи вдалося відновити партнерські стосунки із постачальниками, споживачами та клієнтами?

— Всі ділові стосунки із нашими партнерами відновлено, вже організовано постачання  продукції в кожну область нашої держави. Відроджуються й експортні поставки, вже поставлено десятки тонн солодкої продукції до Азербайджану,  Грузії, деяких інших країн близького зарубіжжя. Зараз готуються всі необхідні дозвільні папери для того, щоб поставляти нашу продукцію і в країни Євросоюзу.

 

Comments are now closed for this entry